Η "Edu4all - Εκπαίδευση για όλους" διοργανώνει το Doc at first sight, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τον κινηματογράφο και τη δημιουργία ενός μικρής διάρκειας ντοκιμαντέρ. Η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον Συνεδριακό χώρο του Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης, την Τετάρτη 11.10.2023 και ώρα 6μμ - 8μμ.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες στο Plastico Café Gallery στην Ερμούπολη:
- Παρασκευή 20.10.2023 / 6μμ μέχρι 9μμ. Εισαγωγή στη σκηνοθεσία και τη φωτογραφία.
- Σάββατο 21.10.2023 / 6μμ μέχρι 9μμ. Εισαγωγή στο μοντάζ και την παραγωγή ντοκιμαντέρ και ταινιών μικρού μήκους.
Παράλληλα, το Σάββατο 21.10.2023 από 10πμ μέχρι 2μμ θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα με τη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα και την Κυριακή 22.10.2023 και ώρα 11πμ θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ στον Συνεδριακό Χώρο του Βιομηχανικού μουσείου Ερμούπολης ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες και όλους που έχουν αγάπη για τον κινηματογράφο και θέλουν να εντρυφήσουν στην τέχνη του ντοκιμαντέρ, είτε έχουν γνώσεις είτε βρίσκονται σε επίπεδο αρχαρίου.
Απαραίτητος εξοπλισμός: φωτογραφική μηχανή ή κινητό με καλή κάμερα.
Δηλώσεις συμμετοχής στο: https://forms.gle/KWfjE8Ewr5gd4fVM7
Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους
Εκπαιδευτές προγράμματος

Ο Κυριάκος Αγγελάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και κινηματογράφο στη σχολή Σταυράκου. Ασχολείται επαγγελματικά με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη διαφήμιση από το 1981, ως παραγωγός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος.
Έχει κάνει την παραγωγή σε δυο μεγάλου μήκους ταινίες μυθοπλασίας σε σκηνοθεσία Φρίντας Λιάππα και συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και συμμετείχε στη συγγραφή των σεναρίων στις σε ταινίες «Ήταν ένας ήσυχος θάνατος» (1986) και «Τα χρόνια της μεγάλης ζέστης» (1990) που έχουν βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ.
Σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός σε τρεις ταινίες μικρού μήκους με τίτλους: «Εθνική Ελλάδας, γεια σου» (1983) ντοκιμαντέρ, «Αξέχαστες βραδιές» (1984) ταινία μυθοπλασίας και «Η εποχή των κυνηγών» (1987) ταινία μυθοπλασίας. Οι παραπάνω έχουν βραβευτεί στα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Δράμας, έχουν κερδίσει τα κρατικά βραβεία ποιότητας, έχουν παιχτεί σε πολλά ξένα φεστιβάλ και στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Το 2022 σκηνοθετεί το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ (110’) «JazzLibrary.gr– from Syros to the web» με θέμα τη δημιουργία ενός portal που καταγράφει την ιστορία, το παρόν, τη δισκογραφία και τα βιογραφικά όλων των μουσικών της ελληνικής jazz σκηνής και το 2023 σκηνοθετεί το ντοκιμαντέρ «Αόρατη Αθήνα» (45’).
Έχει επίσης εργαστεί στην τηλεόραση σε δεκάδες ντοκιμαντέρ και πολιτιστικές εκπομπές καθώς και στη διαφήμιση ενώ παράλληλα έχει διδάξει σεμινάρια για τον κινηματογράφο και είναι ενεργός πολίτης με ενδιαφέρον για τα κοινά.
Ο Στέλιος Τατάκης είναι παραγωγός, σκηνοθέτης και μοντέρ. Σπούδασε Διεύθυνση Φωτογραφίας στη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου. Από το 1991 εργάζεται ως μοντέρ - σκηνοθέτης και διευθυντής φωτογραφίας σε διαφημιστικά σποτ, εταιρικά βίντεο, σειρές ντοκιμαντέρ, μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες.
Έχει τιμηθεί δύο φορές με το πρώτο βραβείο μοντάζ στο Ελληνικό Φεστιβάλ Διαφημιστικών ταινιών Ermis Awards το 2000 και το 2001 για τις διαφημιστικές ταινίες Coca-Cola και Straight. Έχει τιμηθεί 2 φορές με το Βραβείο Μοντάζ στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ το 2015 & το 2019.
Έχει μοντάρει, τις σειρές ντοκιμαντέρ “Ημερολόγια εργασίας” (ΕΡΤ), “100 χρόνια κινηματογράφου” (ΕΡΤ) και επεισόδια στις σειρές “Παρασκήνιο” (ΕΡΤ) και “ Αυτοί που τόλμησαν” (Cosmote History). Από το 2019 έχει αναλάβει τη συνσκηνοθεσία και εκτέλεση παραγωγής των σειρών ντοκιμαντέρ “Αλφάβητος, κοινός κώδικας” και “1821, οι Ήρωες”.
Βιογραφικά εκπαιδευτών
Κυριάκος Αγγελάκος
Στέλιος Τατάκης